Mečiar ako jediny slovak za 1400 rokov zalozil pre slovakov stat bez vystrelu, bez cudzieho vplyv a bez pomoci. Ako jediny politik vo svete dokazal take rozdelenie, ze sme priatelskejsi ako pred nim. Postavil stat za niekolko mesiacov a vybudoval ho tak, ze do mesiaca mal bojaschopnu armadu 40 tisic vojakov, do 3 mesiacov akcieschopnu policiu, do 9 mesiacov akcieschopny cely aparat vratane organov miestnej spravy aj vybudovanie kompetencii vsetkych institucii.

Vybojoval pre slovakov uznanie ich meny, dostal slovakov z krizy 40 milionov do rezerv miliardy dolarov. Boli sme na 1. mieste v stredo europskych statoch v tempach rastu 8 percent a dnes sme posledni v Europe. Rozhodol o obnove atomovej energie. Postavil  Gabcikovo ked bolo zakazane v nom pokracovat, dokoncil ho a spustil elektricku kapacitu, spustil Mochovke a zrekonstruoval Jaslovske Bohunice aby SR malo dost energie. Nikdy na svete take tempo rychlosti nebolo. Za par rokov sa na dialniciach urobilo toho vela s obrovskou rychlostou, pretoze sa pracovalo 24 hodin denne 7 dni v tyzdni. Mečiar by do roku 2005 dialnice dostaval.

Isli sme tempami za svetovou urovnou s nizkymi nakladmi. Teraz vyvoj systematicky brzdia 25 rokov vsetky vlady a my sa chvalime ake je to dobre, ze sme sa zbavili Mečiara. Postaral sa v zdravotnictve aby bol v Bratislave ustav kardiovaskularnych chorob, aj v BB a KE a zachranilo sa tisicky zivotov, aj nemocnica bola dokoncena v Petrzalke, taktiez modernizacia onkologie.

Napojil Bratislavu ako dialnicu do Budapesti a Viedne. Pozakladal univerzity po Slovensku aby bola dostupna vzdelanost. Dal slovakov menu a vybojoval jej uznanie. Urobil medzinarodnu dohodu v USA kde v kongrese a senate ho najviac ludi prislo po De Golovi pozdravit ako zahranicneho politika, viacej priaznivcov mal ako Havel. Dosiahol uznanie Slovenska vo svete a polozil pravne zaklady aj diplomatickej sluzbe aj zmluvnym vztahom ktore sa uzatvarali s inymi statmi. Mali sme prveho kozmonauta na svete, kvoli vyskume vesmirneho programu a vede, dokazal zobierat atomovych energetikov z celeho sveta do Mochoviec. Doniesol automobilovy priemysel na Slovensko. Slovaci dostali sancu s podnikanim. Riesil socialne otazky. Branil nas majetok proti zapadu.

Dnes placu slovaci, ze su na poslednom mieste statov OICD. Vtedy sme sa o 1. miesto delili s cechmi v strednej Europe a jednu dobu sme mali vyssiu hodnotu meny ako cesi. Kto iny toto dokazal? Nemozte sa neuctivo vyjadrovat k panovi Mečiarovi ktory vytvoril podmienky aby sme boli tym cim dnes sme.

 Blog
Komentuj
 
 fotka
tomas5555555  10. 4. 2024 14:43
Hmmm ak si pozrieš štatistiky tak zistíš, že za Mečiarovej éry sme mali rekordnú infláciu, nezamestnanost, a zadlžovali sme sa veľmi rýchlo k HDP.
 
 fotka
lostinthedark  11. 4. 2024 10:07
"Nemozte sa neuctivo vyjadrovat k panovi Mečiarovi ktory vytvoril podmienky aby sme boli tym cim dnes sme."

Nehovor nam, co mozeme a co nie. Meciar je podrbany stary kokot a dufam, ze ho cim skor jebne.
 
 fotka
2rici2  12. 4. 2024 07:19
@lostinthedark to by kolosko neprežil keby ho jebne :/
Napíš svoj komentár