Týmto nadväzujem na jednu moju úvahu, Prečo je to tak ako to je? , konkrétne na časť o alkohole.Tak mám s tým pár skúseností.Asi ako každý človek na tejto planéte.Veď s alkoholom, pretože je voľne dostupný všade, sa každý musí stretnúť a vyskúšať si to.Inak to už asi nejde.

Ja som sa s ním dostala do kontaktu už ako malá.Vraj boli sme na nejakej oslave.Mňa nechali bez dozoru nachvíľočku a medzi tým som sa dostala k nedopitým pohárikom od koňaku.Naši ma našli potom na zemi sa dusiť, bola som vraj celá červená a poháriky boli všetky vypité...

Nepamätám si na to síce, ale ako vidíte dostať sa do kontaktu s alkoholom nie je nič náročné ani pre ročné decko ktoré sa všade šplhá a všetko skúma.

A teraz je to pre mňa ešte ľahšie.Nielen pre mňa ale aj pre všetkých ostatných.Potom je už len na nás, či si dáme alkohol, a či ho odmietneme.Väčšina ľudí v mojom veku si vyberie tú prvú možnosť, že si dajú. Povedia si, že veď všetko treba raz vyskúšať, a nechcú byť predsa v partii za lúzrov.
A to je chyba.Že to vyskúšajú len preto, aby neboli v parii za tých lúzrov.Ale prečo by za to, že si nedajú alkohol, hneď mali byť za lúzrov? To všetci mladý ľudia považujú za "coolové" chlastať ako o život? Nemám na to slov.

Ale musím sa priznať.Aj ja som toto spravila.Pila som len kvôli tomu aby ma nemali v parte za lúzreku. Ale nebolo to vtedy tak, že to bola moja prvá skúsenosť s alkoholom.

No proste bola som na tábore, a tam sa kúpila vodka a džús.Pravdaže všetci hneď šli piť.Tak a čo som ja mala robiť(ja viem, obyčajný alibizmus)? Šla som s nimi najprv s tým, že nebudem piť.
No ale ako mi tam všetci všetko možné rozprávali, dala som si teda aj ja.A bola to veľká chyba...Lebo som zabudla na to že beriem lieky a práve že aj vtedy, v ten deň, som si dala aj navyše jeden veľmi silný liek na moje chronické migrény.No a teda dala som si síce asi len tak 5 glgov tej vodky.No ale aj to bolo veľmi veľa na tie lieky.No a až vtedy som sa poučila, že máme piť len s mierou, a nikdy, ale nikdy to nemám kombinovať s liekmi! ! ! No pravdaže som potom bola úplne na mol, nevedela som čo robím.

Na druhý deň som sa zobudila s príšernou bolesťou hlavy, a ešte aj boľavou nohou a rukou.A nepamätala som si, že prečo.No, ale to je už len moja vina.Na čo som bola taká hlúpa a poddala sa tlaku partie?

No ale keď som si to uvedomila, už bolo neskoro.Už to bolo tam.Našťastie mi vedúci povedali, že to nepovedia mojim rodičom.Ale to mi prd pomohlo, lebo tam bola moja sestra, a tá im to hneď pri prvej príležitosti vytrúbila.No čo už s tým stalo čo sa stalo.Ale ja som sa z toho poučila.

Lenže keby sa tak s toho poučili všetci, bez toho aby sa museli poučiť na vlastných chybách.Veď múdry človek sa učí na chybách iných.No a ja asi nie som, keďže sa i snažím poučiť na chybách iných ale nejako sa mi to nedarí.Ale zas, keby nebolo nás sprostých, čo tieto chyby robíme, múdry by sa nemali na čom učiť.Ja som vždy chcela patriť medzi tých múdrych, ale ako vidím patrím medzi väčšinu sprostých...

No ďalšia jedna príhoda čo by som Vám chcela povedať.Táto sa ma priamo nedotýka, ale predsa sa ma dotýka.

No bol tuším január a mala v ten deň DOD jedna škola.To bola výhovorka pre to, aby si 5 báb išlo na blic.Keby som ich ja s kamarátkou neobjavila, tuším by sa im to aj prepieklo.

No proste 5 báb z našej triedy sa v ten deň zobralo na blic.Jedna baba z nich si zavolala aj svojich kamošov a frajera ktorý mali nad 18.Tí im kúpili chlast.Jedna z nich sa tak opila, že tam zaspala na lavičke a nevedeli ju prebrať.

V ten deň nám aj odpadla šiesta hodina, tak som hneď išla s kamarátkou na prechádzku s jej malou dcérkou.Keďže chcela aby zaspala, tak sme sa šli prejsť na rybník.
No ale tam sme nenašli kľud s ktorým sme rátali, ale bandu mojich ožratých spolužiačok.Ja som dobre vedela o čo ide, ale nechcela som sa do nich starať, veď to je ich špina.Ja s tým nič nemám spoločné, a im ako deviatačkam by to strašne vypálilo, lebo som vedela že by sa neobišli bez zhoršenej známky zo správania, teda by mali aj problémy s prijatím na školy, a nám by ako triede zakázali všetky výlety.Proste by to uškodilo aj mne a iným nevinným spolužiakom.

No lenže ona v sebe nezaprela ochranársky materinský cit a volala na políciu.Ja som jej mohla všetko možné hovoriť aj tak si spravila po svojom.Veď je to aj tak už dospelá osoba.A povedala mi, že keby tam neležala na lavičke tá jedna moja spolužiačka na mol, tak by sa na nich vysrala.
Lenže to nechcela dopustiť, že by tej spolužiačke by sa niečo stalo, lebo aj jej spravili to isté jej kamoši, že ju v zime nechali spať na lavičke a ona má z toho doteraz zdravotné problémy.
No ani nemusela volať, práve keď sme vychádzali s rybníka, okolo šli policajti, ona na nich len mávla a už tam boli policajti a ju, ktorá ležala na lavičke, si pekne odviezli preč.Ostatný pravdaže hneď sa hneď rozutekali preč, ale aj tak im to nepomohlo.Následky schytali aj oni.

No pre mňa by s toho neplynulo vôbec nič, lebo predsa ja som nič neohlásila nikam, to všetko tá moja kamoška.

Lenže starosta videl že čo sa deje, a tak sa mňa hneď pýtal že čo sa deje, lebo videl že sme odtiaľ šli.No a čo som mu ja mala povedať? Jedine pravdu.Veď ešte by aj mňa s niečoho obvinili.
No teda som mu všetko povedala.Veď aj tak by sa to bol dozvedel tak či tak.Toto si vypočuli žiaľ aj moji dvaja spolužiaci.Tí to povedali všetkým mojím spolužiakom.A keďže bol piatok, oni nevedeli všetko, tak pravdaže sa počas víkendu všetko hodilo na mňa, že ja som ich udala.

Čo pravdaže nebola pravda.Veď ja sa radšej do takýchto vecí nechcem miešať, lebo chcem dobre, a nakoniec aj tak budem vždy ja tá zlá.No ale vidíte.Nič som nespravila a aj tak som bola ja tá zlá.
Chvíľu boli na mňa naštvané, ale keď jednej tej čo tam bola, zhodou okolností tej čo ležala na lavičke a ona s toho mala najväčšie problémy, ktorá je inak moja dobrá kamoška, povedala celú pravdu, tak uznala že ja za nič nemôžem a chcela som jej len dobre.
Ona to povedala aj ostatným a potom sa to nejako urovnalo.Síce dostali trojky zo správania, ale uznali že si za to môžu samé.Dosť dobre im to teraz aj komplikuje prijatie na školy, a dokonca jedna mala na vysvedčení polročnom(lebo sa to udialo akurát presne pred koncom prvého polroka) samé jednotky a jednú trojku zo správania(aj obrázok toho vysvedčenia bude v kometoch).

A tá, čo s toho mala tie najväčšie problémy mi potom povedala:, , Prepáč že som sa na teba hnevala.Nemám s toho obviňovať nikoho okrem seba.Len ja si za to môžem.Vieš, spravila som to preto lebo som si myslela že tým nejako vyriešim moje problémy.Ale až teraz som si uvedomila, že chlastom nevyriešim nič, len si akurát všetko pokazím a skomplikujem."

No ale treba podotknúť že tie je problémy sa dali trochu do pohybu a už sú teraz vyriešené.Bol to vlastne jej nemý výkrik o pomoc.Ktorý sa jej podaril.I keď nesúhlasím prečo to chcela riešiť alkoholom.Veď upozorniť na niečo môžme aj bez chľastu.

Inak ona to, že sa opila, ospravedlnila tým, že chcela na to upozorniť.Ale treba aj podotknúť, že vlastne pre ňu to nie je nič výnimočné, lebo pokračuje sa v ožieraní pri každej príležitosti.Takže tak. Kamoška nekamoška, stále mám na to svoj názor.

Nesúhlasím s tým, aby sa nejaké problémy riešili chlastom.Veď ich aj tak nevyriešime, len ich posunieme.Ale aj tak príde na to aby sme ich za triezva vyriešili.No tak načo to odsúvať? Nie je lepšie to hneď, bez žiadnej obchádzky v podobe chlastu, vyriešiť?


Ale musím podotknúť, že nesúhlasím s opíjaním, ale zas pitie s mierou praktizujem aj ja.Takže takto. Sa tu nebudem tváriť ako dáke neviniatko, čo sa nikdy v živote nedotklo chlastu.Veď taká nie som a nemienim sa na nič hrať.Nemám prečo a ani nechcem.Pochybujem, že sa aj nájde nejaké neviniatko. Jedine ak sa na to niekto len hrá, ale určite nie je.Je to len obyčajná zásterka, ktorá nevydží navždy.

Dosť už mojich názorov.Aj tak na nich asi moc nezáleží.Teraz čakám na Vaše...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
lordjogi  17. 4. 2009 19:41
Ja by som sa alkoholu nedotkol ani pri nijakej prilezitosti, aj ked mimochodom existuju vedecke vyskumy ktore ukazuju ze velmi mierna denna konzumacia alkoholu znizuje riziko srdcovo cievnych ochoreni. Kazdopadne ako vravis to s tou "partou", tak je uplne zcestne ze niekto chce silou mocou zapadnut a tak bude debil ako oni a bude sa kazdy piatok chodit opit. Je vsak smutne ze je to velmi rozsirene a plati to nielen o alkohole ale aj o cigaretach a drogach. Zrejme sa neda jednoznacne urcit kde je chyba, no ja osobne by som prstom ukazal (ano TYM prstom!) na rodicov.
 fotka
wera55555  17. 4. 2009 20:30
@lordjogi ty mi chceš povedať že si sa ešte nikdy nedotkol alkoholu?

inak ak budeš trpezlivý tak sa dočkáš aj kritiky na cigarety..je už síce dávno napísaná ale uverejním ju až o trochu neskôr aby sa ma ľudia neprejedli...xxixi
 fotka
lordjogi  17. 4. 2009 20:55
@wera55555 : nie nedotkol a som nato hrdy
 fotka
wera55555  18. 4. 2009 10:22
@lordjogi íííha tak ti treba dať veľmi veľkú poklonu.....
 fotka
wera55555  29. 4. 2009 13:17
ako som sľúbila tu je to vysvečko kde sú samé jedničky až na jednu trojku... zo správania.....







» pokec.azet.sk/1misicka21?i9=a...
 fotka
wera55555  29. 4. 2009 13:18
jááj bože sakra to sa sem nedá len skopnúť samotný obrázok? sakra teraz som dala linku aj na kamoškin nick..a momochodom keď sa už tam pozriete je to v albume moje vysvečko..XD
Napíš svoj komentár