Ach ako ma tá moja matka vie ale naštvať... To je nehorázne. A vraj štvem ja ju a ja si neviem vyberať slová. Ona by sa mala už uvedomiť na výbere svojich slov. Nielenže vedia naštvať, ale v mojom prípade aj riadne raniť.
V tomto prípade sme sa len tak bavili prečo si vymenila zmenu. A vraj preto, že lebo jej kamarátke, ktorá ju vždy vozí do roboty na aute, nemá kto postrážiť deti, pretože jej dcéra(ktorá je v mojom veku, len o niečo mladšia) je ešte horšie nič ako ja.

A čo ma na tomto naštvalo a zároveň ranilo? Ten posledný úsek: je ešte horšie nič ako ja. To ma fakt prvom rade naštvalo a potom riadne ranilo. A dokonca viac, ako vtedy, keď mi povedala do očí, že ma nenávidí.

Tak ja sa stále snažím, strážim deti, upratujem, proste robím všetko tak, aby ona mohla dojsť domov, a vlastne nič nerobiť, len nám navariť? ? ? Stále strážim deti, cítim sa ako matka a pri tom nemám byť ani z čoho matkou, upratujem vkuse len aby bola spokojná, ledva chodím von, a ona mi povie, že stojím s tým, čo robím za nič? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Tak to je už aj na mňa toho dosť. Znesiem veľa, ale toto ma fakticky ranilo a až dohnalo k slzám.
Ja sa snažím, nerobím to čo by som chcela, a pri tom mám na to nárok, premrhávam čas ako „žienka domáca“ namiesto toho, aby som ako moji rovesníci išla von? Proste len stále sa snažím aby bola spokojná a ona mi povie že stojím za nič? ? ?

A pri tom, čím vlastne stojím za nič? ? ? Tým, že strážim deti a upratujem? ? ? Tým, že robím všetko preto, aby ona mohla len dojsť domov a nič nerobiť? ? ? Aj bez tak len príde domov, navarí, v lepšom prípade aspoň trochu poupratuje keď jej otec vynadá, a sadne pred telku? ? ?

Ja proste na ňu nemám slov. Síce si uvedomujem že je blázon a má aj na to papiere, ale toto proste neviem brať s rezervou. Aj keď je blázon, ale nie príliš veľký, lebo žiaľ ešte nenavštívila psychiatrické liečenie a je svojprávna, tak by si aspoň trochu mohla zvážiť čo povie!

A prečo ma to ešte stále tak veľmi raní? Prečo som si ešte stále nezvykla na to, že je aká je, a je proste mimo? Prečo to tak hnusne bolí? ? ?

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
adka279  10. 8. 2009 22:07
hmm..to poznám ibaže u nás neváži slová môj otec. a veru je to strašne zlý pocit, keď ti človek vdaka, ktorému si na svete povie že si nič alebo drbnutá a nenormálna...ale ja som to urobila tak, že keď mi to ešte povedal tak som mu povedala, že väčšina psychických chorôb je dedičná(neviem síce či to je pravda) proste niekedy treba vrátiť úder aj rodičovi...
 fotka
wera55555  10. 8. 2009 22:25
@adka279 no ja som ju už taktiež miliónkrát ranila, ale vždy len preto lebo mi niečo také povedala a ranila ma tým...



a inak, o tých chorobách máš pravdu
 fotka
lawey  10. 8. 2009 23:24
a načo si to beriš k srdcu? ja naviac lubim keď idem upratovať aona do temta že aka som mlandrava, gramblava, že nič jej nepomozem,som uplne leniva nanic a take kraviny? ....ale najlepšie bolo keď si serie dohuby...išla som zo psom a ona z nejakeho neznameho dovodu chcela nehc jej dam mp3 ze ani za boha...llenže už bola v zachvate a je tehotna tak ja v zachvate hnevu som ju jebla o zem...(tu mp3 a ona "ty uz fakt niesi normalna!" (zopakovala to asi 5x) a dostala odpoved : "čo si si navarila to si aj zedz" ...

pomysli si nevtvaraj konflikty, jedlo strecha and hlavou a financa otazka sa vzdy zidu....
 fotka
wera55555  11. 8. 2009 13:49
@lawey lenže ono sa to nedá tak ľahko ako si myslíš,pretože ona ma zakaždým tak hnusno vyprovokuje...
 fotka
d170  11. 8. 2009 19:47
Verím, že to človeka raní, tiež také niečo podobné poznám, ale nie od mamy.

Ale sama píšeš, že má problémy s psychikou, takže si musíš uvedomiť, že čo to vraví je skoro vždy mimo reality a nebrať ju vážne. Lebo asi nie je v takom stave aby vnímala čo všetko robíš, ale je smutná, nahnevaná a preto je celý svet zlý.

I ked viem že sa to ľahko povie, ale ťažšie realizuje, aby ťa to neranilo.
 fotka
shelia  11. 8. 2009 23:14
bud to prekusni alebo jej povedz svoje, to co si napisala sem, ze sa snazis ako sa da, ze pomahas a zeby si ocenila aspon podakovanie
 fotka
gabiqa112  12. 8. 2009 17:14
mne nieco podone roby oco aj choc nerobym s polowycky to co ty
 fotka
wera55555  13. 8. 2009 15:31
@d170 no áno je blázon, ale nie až taký aby si neuvedomovala to, čo hovorí... iba ak je v amoku si nevie, to uznávam...ale toto povedala normálne...
 fotka
wera55555  13. 8. 2009 15:32
@shelia milión krát som jej to povedala... stále robí to isté...
Napíš svoj komentár